Tyrrell P34

€ 65,00
Inclusief belasting

Tyrrell P34 limited edition.

De Tyrrell P34 werd ontworpen door de Britse ingenieur Derek Gardner, die al eenzitters voor Tyrrell ontwierp sinds het team in 1970 fabrikant werd. In 1975 lanceerde hij het project van een zeswielige eenzitter, een concept dat hij al enkele jaren in zijn hoofd had.

Product onder officiële licentie | Formula 1® | Tyrrell

Artikel wordt verkocht zonder lijst (zie beschrijving)

Hoeveelheid

In 1976, op de Scandinavian Raceway in Anderstorp, reed Jody Scheckter over de finishvlag en behaalde de eerste (en uiteindelijk enige) overwinning voor de Tyrrell P34. Wat deze overwinning uniek maakte was de auto... met zijn 6 wielen.

Het proces van ontwerp tot uitvoering van de 6 wielen was complex, maar de theorie achter het hebben van vier kleine wielen vooraan was betrekkelijk eenvoudig. Met kleine 10-inch wielen die bijna verborgen worden door de carrosserie en de voorvleugel, was de opgewekte lift veel minder dan die van full-size wielen. Dit betekende dat de auto minder aërodynamische kracht en luchtweerstand aan de voorkant kon gebruiken, waardoor de prestaties van de auto met het equivalent van 40 paardenkrachten toenamen en de auto aan de voorkant meer grip kreeg, waardoor hij sneller kon draaien.

Frame

Indien u een frame wenst te kopen, gelieve ons te contacteren op 02/782.27.78 of per mail info@speedcorner.be.

Afmeting frame: 50x70 cm.

Gegevensblad

Afmetingen
50 X 70
Editie
Limité
Poster
Conçue à l'aide des dernières technologies de modélisation 3D
afdrukken
Impression offset de haute qualité sur papier 175g/m2
Categorieën
Poster limité

Specifieke referenties

Laatste reviews

chat Opmerkingen (0)
Voor het ogenblik geen klantenbeoordelingen.

Tyrrell P34

€ 65,00